DIWA-gull til Sony Cyber-shot DSC-R1

Sony DSC-R1 er et digitalkamera som skiller seg fra mengden, både gjennom design og ytelser. Noen mener til og med at kameraet intoduserer en helt egen nisje der Sony har klart å kombinere megazoom-kameraenes kompakte kvaliteter med speilrefleksenes bildekvalitet. Selv er jeg litt usikker, og tror teknologien kommer til å jobbe for kameraene med midre bildebrikker, og dermed mer zoom i kompakte kamerahus.

Uansett Sonys R1 er et spennende steg på veien, samtidig som kameraet også bidrar til forventningene knyttet til Sonys nært forstående digitale speilrefleks.

Takket være den unike kombinasjonen av et lyssterkt 5x Carl Zeiss Vario-Sonnar T* zoomobjektiv og en stor SLR-type 10.3 Megapixel CMOS bildebrikke, leverer R1 en bildekvalitet av høyeste klasse. Et stort antall brukervennlige finesser pluss automatiske og manuelle kontroller gjør R1 til et perfekt valg for enhver kvalitetsbevisst fotoentusiast.

Utdrag fra DIWAs pressemelding:

Med DSC-R1 har Sony bevist at profesjonell bildekvalitet og kameraytelser ikke nødvendigvis behøver å bety en profesjonell prislapp. To viktige ingredienser kreves for å oppnå førsteklasses bildekvalitet, et objektiv med høyverdige ytelser og en stor bildebrikke av høy kvalitet.

For å skape et slikt objektiv, har Sony engasjert en av verdens mest anerkjente objektivprodusenter, tyske Carl Zeiss. Deres lyssterke 5x zoom av Vario-Sonnar T* design er perfekt tilpasset Sonys fremragende 10,3 Mp CMOS bildebrikke, med omtrent de samme store målene som brikkene i de fleste speilreflekskameraer.

Kai Thon, DIWA?s testsjef, forklarer: "Alle andre kameraer med stor zoom har en brikkestørrelse som tilsvarer brikkene i kompakte kameraer. Sony Cyber-shot DSC-R1 er et sjeldent unntak. Sammen med et tilpasset kvalitetsobjektiv, blir forskjellen formidabel hva bildekvalitet angår. Dessuten byr R1 på alle de raffinerte egenskapene som profesjonelle brukere krever og forventer".

Blant disse egenskapene er en 2" LCD-skjerm, en elektronisk søker med høy oppløsning, fysiske ringer på objektivet for zoom og manuell fokus, levende histogram med sebra-stripet varsling om høylys, RAW+JPEG formater, serieopptak med 3 b/s og et bredt utvalg av lukkertider og blenderåpninger. Legg til dette et variert assortement av automatiske og manuelle innstillinger for eksponering og hvitbalanse, samt justerbare parametere for bildebehandling og støykontroll. På de fleste områder yter Sony Cyber-shot DSC-R1 like godt som mange profesjonelle D-SLR kameraer, men til en vesentlig lavere pris.

Testresulter fra DIWA-eksperter i Europa og Amerika beviste at DSC-R1 er et overbevisende eksempel på hva som kan ventes av Sonys kommende debut på speilrefleks-arenaen senere i år. Etter å ha evaluert kameraets egenskaper, ytelser og fordelaktige pris, viste sluttlinjen at Cyber-shot DSC-R1 imøtekom de fleste forventninger med glans, godt innenfor våre krav for en DIWA Gold Award.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar