Casio Exilim EX-S600

Casio EX-S600 har en 6 Mp CCD bildebrikke og et 3x zoomobjektiv med konvensjonelle linser og automatisk makro. Hele objektivet foldes inn i kameraet når det er avslått, men likevel er kameraet bare drøyt 16 mm tykt. LCD-skjermen måler 2,2", men kameraet har ikke optisk søker.

Prisen på Exilim EX-S600 ligger i underkant av 3.000 kroner.

Digit.no har testet kameraet og sier dette om hva du får for pengene:

EX-S600 virker solid bygget, selv om aluminium er et bløtt materiale som lett får bulker. LCD-skjermen er relativt liten etter dagens målestokk og har lav oppløsning. Den er heller ikke særlig god i solskinn og optisk slker mangler. På den annen side, takket være "liten" skjerm blir det plass til fingrene, som gir relativt akseptabel betjeningskomfort.

6 Mp bildeoppløsning er mer enn nok og 3x optisk zoom dekker de fleste behov, selv om jeg personlig hadde fortrukketExilim EX-S600 bedre vidvinkel. EX-S600 arbeider raskt og pålitelig, det leverer en høyst akseptabel bildekvalitet og har masser av finesser og funksjoner, noen nyttige andre mindre nyttige. Den såkalte "antishake"-funksjonen har sine fordeler, men også en vesentlig svakhet ved at bildene får betydelig mer støy når ISO-verdien krabber opp på 800 eller 1600.

EX-S600 har høyere oppløsning, er mindre og lettere, har noe flere finesser og koster bare 500 kroner mer enn EX-Z500. Det ga to prosentpoeng høyere score i DIWA-testen. Likevel tror jeg nok jeg ville valgt sistnevnte om jeg skulle velge mellom de to. EX-Z500 har riktignok "bare" 5 Mp oppløsning, bildekvaliteten er tilnærmet den samme, men bedre batterikapasitet, bedre LCD-skjerm, bedre blitz og en litt større form gjør at EX-Z500 føles bedre i praksis og fortjener litt bedre karakter enn hva testskjemaet viste.


Digit.no :: Casio Exilim EX-S600.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar