Test av Olympus E-500

Olympus E-500 er utstyrt med en 8 megapiksler i form ab en Full Frame Transfer CCD. Kameraet er også utstyrt med Olympus' spesialitet, støvfilter som eliminerer problemer med støv på CCDen.

Olympus har jobbet mye med å bygge mange gode funksjoner inn i kameraet, og har også blitt noe bedre når det gjelder håndteringen av bildestøy. Prisen er holdt hyggelig lavt, noe som gir mye for pengene.

Olympus viser med E-500 at Four-Thirds-formatet så definitivt har fremtiden for seg. Designvalgene knyttet til å designe et komplett kamerakonsept rundt en mindre bildebrikke gir en lang rekke fordeler, både knyttet til kameraets fysiske størrelse og ikke minst optikkens egenskaper. Olympus har allerede rukket å fremskaffe en imponerende serie objektiver, til svært gunstige priser. Det negative kan være økt bildestøy, men de fleste testene tyder på at Olympus allerede håndterer dette, og her jobber den tekniske utviklingen til fordel for Four-Thirds-formatet.

Akam.no har testet Olympus E-500,og konkluderer slik:

Det vi ikke likte med kameraet, var at det var langsomt. Noen ganger fryktelig langsomt, og gjennomgående på de fleste områder vi måler. Det er kanskje mest irriterende, men det kan medføre at du mister bilder mens du venter. Særlig rart var det at oppstartstiden er vesentlig høyere enn på E-300, og ca 10 ganger så lang som på enkelte andre modeller.

Dernest har kameraet en søker som er mindre enn de andre, på grunn av en mindre sensor. Denne sensoren må også få skylden for at bildekvaliteten er lavere på dette kameraet enn på andre rimelige modeller fra Canon og Nikon. Særlig gjelder dette skarphet og bildestøy.

På den positive siden må vi trekke fram at kameraet har mange funksjoner, store muligheter for å tilpasse en del av dem til egne behov, mulighet for å omdefinere knapper etter egne arbeidsmetoder og ikke minst at de bruker LCD-skjermen også som informasjonsdisplay. Det gir en bedre oversikt, og tydeligere informasjon.

Vi fikk låne kameraet med et 14-45mm kit-objektiv, og en 40-150mm som også inngår i noen kit. Til tross for at vi egentlig ikke liker objektiver med elektronisk styring av manuell fokus, manglende avstandsindikator osv. så begynte vi å like disse objektivene etter hvert. De yter svært bra til disse kameraene, og veldig mange brukere vil ikke ha behov for noe mer enn disse. De er skarpe og fleksible og telezoomen har i tillegg ganske god lysstyrke.
/../
Dersom du er på et trangt budsjett, og du ikke har ambisjoner om å bli verken proff eller semiproff, bare liker alle mulighetene et speilreflekskamera kan gi deg, så er dette et reelt alternativ. Men hvis Olympus har som ambisjon å kapre de store massene, så tror jeg de må gjøre noe på en del av de overnevnte punktene. Prisforskjellen opp til konkurrentene er ikke stor nok til å kunne tillate seg for store forskjeller.


Akam.no - Test av Olympus E-500.

Dersom pris betyr mye for deg er det grunn til å ta en titt på forgjengeren Olympus E-300, som du fremdeles kan få svært rimelig, i det minste fram til etterfølgeren E-330 kommer for salg.

Andre tester ser forresten ut til å konludere mer positivt når det gjelder E-500.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar