Casio Exilim EX-Z500

EX-Z500 er oppfølgeren til EX-Z55, en modell som har bidratt til å gjøre Casio til en kameraleverandør en må regne med. LCD-skjermen er større (2,7") og med høyere oppløsning (153.600 punkter).

EX-Z500 er svært kompakt og lett i vekt, og tilbyr 5 megapiksler og 3x zoom. Casio at de har inkludert en "Anti Shake"-funksjon, som skal redusere risikoen for uskarpe bilder på grunn av ustødig kamera. Video-opptak med lyd, med VGA oppløsning og 30 b/s.

Digit.no har testet kameraet som prises til rundt 3.000,- kroner.

5 megapiksler viser seg å være mer enn nok i de fleste tilfeller. Det man taper i nominell oppløsning tas gjerne igjen i form av større bildepunkter, såframt brikkestørrelsen er den samme, noe som alltid er positivt for bildekvaliteten på grunn av redusert behov for signalforsterkning og dermed mindre bildestøy. Exilim EX-Z500 bekrefter dette, samtidig som de optiske ytelsene er "midt på treet" både hva gjelder skarphet, oppløsningsevne, vignettering, feilbrytning av farger og linjefortegning.

EX-Z500 har eksepsjonelt rask oppstart, fokusering, utløserrespons og avspilling. Disse egenskapene, kombinert med alminnelig god bildekvalitet for et 5 Mp kamera, er i seg selv til å rettferdiggjøre prisen. Vær oppmerksom på at den såkalte ?antishake"-funksjonen gir dårligere bildekvalitet når den er aktivert enn når den er avslått. Den kan altså ikke måle seg med en optisk bildestabilisator.

Hvis behovet er et enkelt og greit, minikompakt familiekamera som det er lett å ta med seg og som gir normalt gode bilder, er EX-Z500 et fornuftig valg. Imidlertid må man definere sitt behov og ta med i betraktningen at kameraet har få manuelle innstillinger og vidvinkelen er heller dårlig. Batterikapasiteten er bra, men kunne gjerne vært bedre (ca. 170 bilder på hver oppladning ved normal bruk med LCD-skjermen aktivert).


Digit.no :: Casio Exilim EX-Z500.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar