Test av Nokia N90

Amobil.no har testet Nokia N90, en telefon som konkurrer i toppsjiktet når det gjelder bildekvalitet samtidig som den foreløpig er best på video. Likevel har Nokia prestert å utelate en viktig detalj, nemlig et deksel som kan beskytte kameralinsen, som på Sony Ericsson K750i. Dette er merkelig etetrsom Nokia profilerer N90 som en telefon der kameraets kvaliteter står i fokus. Med en nedsausa linse hjelper det fint lite med Zeiss optikk.


Størst interesse i denne forbindelse har kamerafunksjoner:

Nokia N90 har en oppløsning på 2 megapiksler, noe som gir bilder med en maksimal oppløsning på 1600 x 1200 piksler. Som en av de første kameramobilene bruker Nokias nye kameramobil en bildesensor av typen CMOS. I tillegg har N90 autofokus, imotsetning til fast fokus som er det vanlige på kameramobiler i dag. Og ikke nok med det, her er også en makromodus, noe som gir uovertrufne nærbilder sammenlignet med konkurrentene.

Hvis vi sammenligner bildekvaliteten med det Sony Ericsson K750i (og W800i) leverer, så har faktisk Sony Ericsson et lite overtak. K750i har noe bedre fargegjengivelse og mer korrekt eksponering, bildene fra N90 blir ofte litt mørke sammenlignet med bilder fra K750i. Nokia tar imidlertid igjen ved å ha automatisk makromodus, og ikke minst er kvaliteten på videoklipp et hav bedre enn det Sony Ericsson leverer.


Ergonomisk fungerer denne kraftige krabaten meget bra til å ta bilder med, unntatt når det gjelder én ting. Utløserknappen er en tanke for hard å trykke inn, noe som kan medføre bevegelse i det man tar bildet og dermed uskarphet. Vi opplevde å måtte forkaste flere testbilder da vi har vært ustø på hånden, noe som normalt ikke er et problem.

N90 leverer video i en oppløsning på 352 x 288 piksler med 15 bilder i sekundet. Når det gjelder kvaliteten på videoklippene er Nokia N90 totalt overlegen alle konkurrenter på det norske markedet. Videoklippene kan være inntil en time lange, og man kan bruke den digitale 8x zoomen mens man filmer. Video i høyeste oppløsning blir lagret som Mpeg4 og kan følgelig ikke sendes som MMS.

Totalt sett har Nokia N90 det beste mobilkameraet på markedet i dag, men det koster også monetas. Det som gir N90 det lille fortrinnet er videokvaliteten og makromodusen. De som sammenligner bildene N90 med bilder tatt av et godt digitalkamera vil nok bli skuffet, men teknologien er nå kommet så langt at bildekvaliteten under gode forhold er bra nok for å ta utskrift i vanlig 10 x 15 cm format og sette i albumet.


Les hele testen av Nokia N90.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar