SELPHY fotoskrivere fra Canon

Canon lanserer tre nye SELPHY fotoskrivere. To av disse benytter sublimering (CP510 og CP710), mens DS810 er blekkbasert. Alle skriver ut i 10x15 cm på ca. et minutt. Skriverne er bærbare og tilbyr fotoutskrift direkte fra kompatible digitale stillbildekameraer, digitale videokameraer, mobiltelefoner og PDA-er.

Prisene blir mellom 1.300 og 1650 kroner, og skriverne kommer på markedet i oktober.

Utdrag fra pressemelding fra Canon Norge AS:

De tre nye skriverne er:
? SELPHY CP510 ? med denne ultrakompakte fotoskriveren med dye-sublimeringsteknologi og direkteutskrift av fotoutskrifter på ett minutt får du mye for pengene. SELPHY CP510 har støtte for Canon Direct Print og PictBridge. Den er utrolig kompakt med integrert USB-kabel og svært mobil med batteripakke som tilleggsutstyr.

? SELPHY CP710 ? allsidig, ultrakompakt fotoskriver med dye-sublimeringsteknologi som leverer fotoutskrifter i løpet av ett minutt. SELPHY CP710 har også minnekortleser som gir større fleksibilitet, og støtte for PictBridge. Med LCD-skjerm på 1,5" er det enkelt å vise, velge og skrive ut bilder. Skriveren er utrolig mobil med integrert USB-kabel og batteripakke som tilleggsutstyr.

? SELPHY DS810 ? kompakt, kreativ blekkskriver med en lang rekke funksjoner og PictBridge-støtte. Støtter direkteutskrift fra de fleste vanlige minnekort, IrDA, Bluetooth (tilleggsutstyr) og kompatible kameratelefoner. Har FINE-skrivehode (Full-photolithography Inkjet Nozzle Engineering) med dråpestørrelse på 2 pikoliter (3) og oppløsning på 4800 x 1200 dpi (4) for fotoutskrift med fotolabkvalitet i løpet av 63 sekunder. Har LCD-skjerm på 2,5" og integrert programvare for redigering, forbedring og utskrift av bilder.

Fotokvalitet
De kompakte fotoskriverne SELPHY CP710 og SELPHY CP510 bruker dye-sublimeringsteknologi der hvert punkt som plasseres på papiret, kan ha opptil 256 graderingsnivåer (intensiteter) per farge avhengig av hvor mye varme som brukes. Canons dye-sublimeringsskrivere kan generere opptil 16,8 millioner farger. Utskriftene får et holdbart blankt belegg som beskytter dem mot søl, flekker og klissete fingrer.

SELPHY DS810 bruker Canons patenterte FINE-teknologi med lange skrivehoder som har et imponerende antall dyser og svært høy dysetetthet. FINE-skrivehodet plasserer mer blekk på papiret mye raskere enn det som er mulig med tradisjonell blekkskriverteknologi. Mikrodysene støter ut millioner av 2 pikoliters blekkdråper med ekstrem nøyaktighet og presisjon hvert eneste sekund. SELPHY DS810 har støtte for Canons nye ChromaLife100-system som gir god beskyttelse mot falming, og er basert på en kombinasjon av Canons dye-basert blekk, spesialutviklet fotopapir og FINE-skrivehode.

Begge utskriftsmetodene gir kornfrie utskrifter med imponerende nyanser, naturtro farger og 100-års varighet1 som kan konkurrere med tradisjonelle bildekopier fra et fotolaboratorium.

Enkel utskrift
SELPHY CP710 og SELPHY CP510 støtter Canon Direct Print og en rekke PictBridge-funksjoner, inkludert kantløs utskrift, datotrykk og indeksutskrift. Det er også mulig å skrive ut ID-bilder og enkeltbilder fra videoer fra kompatible Canon-kameraer. SELPHY CP710 har integrert minnekortleser som støtter de fleste vanlige minnekort (6), for brukere som ikke har et Canon-kamera eller PictBridge-kompatibelt kamera. Videre kan brukerne velge hvilke bilder som skal skrives ut, på 1,5? LCD-skjermen".

SELPHY DS810 støtter direkteutskrift fra alle PictBridge-kompatible kameraer og lar deg skrive ut fra vanlige minnekort5. Når du skriver ut fra minnekort, gir LCD-skjermen på 2,5" deg tilgang til innebygde redigeringsfunksjoner som fjerning av røde øyne, fjerning av støy og en funksjon for ansiktsfremheving.

I Europa blir det stadig mer populært å skrive ut fra mobiltelefoner, og prognoser viser at antallet fotoutskrifter fra kameratelefoner er forventet å øke fra 1,4 billioner i 2004 til over 9 billioner i 2008 (7). Stadig flere mobiltelefoner har støtte for PictBridge og kan dermed kobles til de tre nye kompakte fotoskriverne i SELPHY-serien. SELPHY DS810 har også IrDA og BlueTooth® (tilleggsutstyr) for utskrift fra kompatible kameratelefoner og en bildeforbedringsfunksjon til forbedring av utskriftskvaliteten for bilder tatt med kameratelefoner.

Elegante og mobile
SELPHY CP710 og SELPHY CP510 krever mindre bordplass enn en A5-side og er så kompakte at de kan oppbevares på en hylle eller i en skrivebordsskuff. De har en smal kontur og en elegant finish som passer inn i alle moderne hjem. Med batteripakken NB-CP2L som tilleggsutstyr, kan du ta med deg skriverne overalt og skrive ut når det måtte passe. Det finnes også en spesialdesignet bæreveske (DCC-CP1) som tilleggsutstyr. SELPHY CP710 og SELPHY CP510 har uttrekkbar USB-kabel og dermed slipper du frustrasjon over kabler som mangler.

Den kompakte SELPHY DS810 har lekre og moderne former som er designet for å passe sammen med andre apparater i stuen, for eksempel TV og stereoanlegg. Skriveren kombinerer stil med brukervennlighet, og den store opplyste LCD-skjermen er plassert sentralt ved siden av skriverens intuitive betjeningsknapper og gjør det enkelt å velge, redigere og skrive ut bilder.

Utallige utskriftsmuligheter

De finnes flere farge- og papirsett for SELPHY CP710 og SELPHY CP510. Du kan redusere utskriftskostnadene til 3,33 kroner per utskrift ved å kjøpe Canons økonomipakning KP-108IP som innholder 108 ark i postkortformat. Andre medietyper omfatter:
? 100 x 148 mm ? postkortformat (KP-36IP, KP-72IP, KP-108IP)
? 100 x 200 mm panoramaformat (KW-24IP)
? 54 x 86 mm visittkortformat (KC-36IP)
? klistremerker i visittkortformat (KC-18IF)
? miniklistremerker i visittkortformat ? 8 klistremerker per ark (KC-18IL)

SELPHY DS810 kan skrive ut på papir med en rekke ulike overflater fra ultrablank til silkematt. Medietypene omfatter:
? 10 x 15 cm postkortformat - Photo Paper Pro (PR-101), Photo Paper Plus Glossy (PP-101), Photo Paper Plus Semi-Gloss (SG-101), Glossy Photo Paper (GP-401), Glossy Photo Paper Everyday Use (GP-501)
? 5 x 9 cm visittkortformat (GP-401)
? 10 x 15 cm miniklistremerker ? 16 klistremerker per side (PS-101)

Programvare
De nye kompakte fotoskriverne i SELPHY-serien leveres med Easy-PhotoPrint for utskrift fra Windows-PC og inneholder funksjoner som ansiktsfremheving for korrigering av ufokuserte ansikter, samt funksjoner for fjerning av røde øye eller synlige rynker.

SELPHY CP710 og SELPHY CP510 inneholder ImageBrowser 5.5 for tilkobling og utskrift fra Macintosh-systemer. SELPHY DS810 leveres med en versjon av Easy-PhotoPrint for Macintosh.

SEPLHY CP510 og SELPHY CP710 vil være i salg fra oktober og anbefalt utsalgspris inklusive mva blir :
SELPHY CP 510 Kr. 1.299,00
SELPHY CP710 Kr. 1.649,00

SEPLHY DS 810 vil være i salg fra medio oktober og anbefalt utsalgspris inklusive mva blir:
Kr. 1.499,00

1. Tallet på 100 år er et estimat basert på fremskyndede tester og garanteres ikke. Se produktspesifikasjonene hvis du vil ha flere detaljer.
2. Prisen på 3,33 kroner per utskrift er basert på Canons anbefalte utsalgspris for blekk- og papirsettet KP-108IP 10 x 15 cm (kun for SELPHY-serien).
3. Minimum dråpestørrelse.
4. Blekkdråpene kan plasseres innenfor et breddesteg på 1/4800 tomme (største utskriftsoppløsning)
5. Kilde: GfK, EU14
6. Støtter Compact Flash, Microdrive, Smart Media, Multimedia-kort, SD-kort og Memory Stick. Memory Stick PRO, Memory Stick DUO, xD-Picture Card miniSD-kort og Memory Stick PRO Duo kan også brukes ved hjelp av en spesiell adapter som selges separat.
7. Kilde: InfoTrends/CAP Ventures, desember 2004.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar