Canon XL2

Canon XL2 er ifølge Canon det ultimate innen miniDV-standarden, og det prises da også til i overkant av 40 000 kroner. Akam.no har testet kameraet

XL2 byr på mange egenskaper som bør friste en avansert amatør, eller en proff med behov for et kamera med spesielle egenskaper.
  • 3 CCD-er 1/3" x 800 000 piksler
  • Bildehastighet på 50i og 25p
  • Fullstendig, manuell bildekontroll
  • Pro Quality 16:9
  • Utskiftbart XL-objektivsystem
  • 20x zoom objektiv
  • Optisk bildestabilisering (OIS)
  • 4-kanals lyd, XLR-inngang, BNC-utgang
  • SMPTE-tidskode
  • IEEE1394-tilkobling til PC


Med 3 CCD-er 1/3" x 800 000 piksler progressiv skanning og video i kringkastingskvalitet er XL2 det nye flaggskipet til Canon og setter en ny standard for allsidige og lette, profesjonelle digitalvideokameraer. XL2 er revolusjonerende i sin klasse og gir fullstendig manuell kontroll over talløse innstillinger slik at brukeren kan gjøre alle de finjusteringer som skal til for å tilfredstille selv den mest kravstore, profesjonelle videofotograf.

Kameraet støtter både 16:9 (960 x 576 effektive piksler) og 4:3 (720 x 576 effektive piksler). XL2 har tredjegenerasjons signalbehandling (LSI) som gir enestående signal-/støyforhold med høy følsomhet og lav overstråling.

Filmlignende stuktur, fargetone og uttrykk er nå standard med 25p-opptak og en spesiell Cine Look-innstilling. Gammakurven kan tilpasses ved hjelp av en Knee-innstilling som demper hvit overstyring, og innstillinger for sort som fremhever eller reduserer detaljene i de mørkere områdene av bildet. Du kan velge Video eller Cinema som fargematrise, mens V Detail-innstillingen gir fleksibel loddrett oppløsning. Med Skin Detail-innstillingen justerer du fargevaløren og fargemetningen slik at hudtonene blir mykere og varmere. En filmkorninnstilling gir filmen en varm og naturlig kornethet som ligner på vanlig film. Du kan også angi innstillinger som Master RGB, Setup level, Master Pedestal, Gain, Coring, Sharpness, Noise Reduction, Colour Gain og Hue.

To egendefinerte knapper husker en valgt manuell innstilling blant funksjonene på de åtte hovedmenyene. Favorittinnstillinger kan lagres til tre egendefinerte forhåndsinnstillinger. Du kan justere innstillingene for rødt, gult og blått individuelt. Hvitbalansen kan settes til helt hvitt eller justeres manuelt.

Fluoritt og asfæriske linseelementer i 20x zoomobjektivet eliminerer kromatiske og sfæriske avvik. Med en sirkulær blender får bakgrunnen en behagelig og naturlig uskarphet, mens innebyde nøytrale gråfilter (ND-filter) sørger for full blenderåpning ved dårlige lysforhold. XL-objektivsystemet er kompatibelt med alle XL-videoobjektiver. Med en EF-adapter (tilleggsutstyr) kan du bruke et av Canons over 60 EF-objektiver.

Optisk bildestabilisering (OIS) fjerner uønskede kamerabevegelser før bildet når frem til sensoren. Bildestabiliseringen er forsterket med Super Range OIS som sjekker bildet etter at det er mottatt av sensoren, og demper eventuelle lavfrekvente vibrasjoner.

Kameraet støtter SMPTE-tidskodene Rec Run og Free Run. Det følger med to innebygde XLR-kontakter med fantomspenning og en BNC-kontakt for visning på skjerm. Kameraet har også IEEE1394-tilkobling for opptak direkte på harddisk.

Les Akam.nos test av Canon XL2, men sjekk også ut denne sammenligningen med konkurrenten AG-DVX100 fra Panasoic.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar