Panasonic Lumix DMC-LX1

Med Lumix DMC-LX1 lanserer Panasonic verdens første digitale kompaktkamera med en 8,4 megapiksler i 16:9-format. LX1 er utstyrt med et 4x vidvinklet Leica DC Vario-Elmarit objektiv med brennvidde på 28-112 mm f/2,8-4,9 og optisk bildestabilisator.

Det mest spesielle er bildebrikken, som yter 8,4 megapiksler i 16:9 format, uten beskjæringi overkant og nedkant, som med andre kameraer med dette formatet.

Pressemelding fra Panasonic Norge:

Det første digitalkameraet med bredbildeformat
Nå presenterer Panasonic det første digitalkameraet med CCD i ekte 16:9-format (bredbilde). Med 8,4 megapixler, 28 mm vidvinkellinse og en oppløsning på 848 x 480 punkter, tilbyr Panasonic med det nye DMC-LX1 mulighet for å ta bilder i høy kvalitet i bredbildeformat.

Panasonics nye LUMIX LX-serie introduseres med DMC-LX1. Det er et meget kompakt digitalkamera med 8,4 megapixler og en 2,5 tommers LCD-skjerm. Med den sentralt plasserte formatomkobleren kan det velges mellom tre forskjellige bildeformater, 16:9 wide, 3:2 og 4:3.

Store muligheter til forskjellige formater
Under opptak er det lett å skifte mellom de tre forskjellige bildeformatene,16:9 (bredbilde), tradisjonell 4:3 og 3:2. Ettersom brukeren selv kan velge format, kan bildene tilpasses forskjellige typer tv- og dataskjermer.

DMC-LX1 kan også ta opp levende bilder i 16:9-format. Kameraet tar opp 30 bilder per sekund med en oppløsning på 848 x 480 punkter.
Både levende bilder og stillbilder kan vises direkte på kameraets skjerm - en stor og skarp LCD-skjerm med høy oppløsning. Skjermen gir en tydelig visning, også i sol og dagslys, både under fotografering og ved visning av levende bilder eller stillbilder.

Bedre skarphet
I likhet med alle modeller i LUMIX-serien, er LX1 forsynt med optisk bildestabilisering (Mega O.I.S.). Denne funksjonen som håndterer opptil 4 000 korrigeringer per sekund, kan løse problemer med uskarpe bilder som skyldes ustø hånd. Kamera med Mega O.I.S. kan senke lukkertiden med tre trinn i forhold til kamera uten denne funksjonen.

- Mange tror at uskarpe bilder skyldes dårlig fokusering eller lav kvalitet på utstyret. Men om fotografen skjelver på hånden, ødelegger det flere bilder enn man tror, sier Anders Jonsson, nordisk produktsjef for kamera.
- Det er vanskelig å holde kameraet helt stille. Mange bilder, kanskje akkurat til de der spesielle anledningene hvor man raskt vil fange øyeblikket, blir uskarpe på grunn av ørsmå bevegelser.

Velg ut dine favorittbilder
Blant det materialet som er lagret på minnekortet kan brukeren lete etter utvalgte bilder, merke dem og oppbevare de atskilt fra resten av bildene. Takket være denne funksjonen kan brukeren skape et digitalt album direkte på kameraet og lage en separat fremvisning med spesielt utvalgte bilder.

DMC-LX1 har 4 x optisk zoom, og med Extra Optisk Zoom kan omfanget forlenges til 5,6 x i bredbildeformat. Digitalkameraet er også forsynt med Scene Mode Screen for 14 forskjellige typer motiver, for eksempel stearinlys, mat og barn. Med denne funksjonen er det enkelt å tilpasse bildets utseende til formål og motiv.

- Med DMC-LX1 kan vi tilfredsstille så vel amatør- som proffotografer. Jeg tror kameraet kan øke kreativiteten og lysten til å eksperimentere. Det er veldig vanskelig å mislykkes med fotograferingen, også for den som velger å innstille blender, lukkertid og fokus selv, avslutter Anders Jonsson.


Veil. butikkpris: Ca. NOK 6 000
Finnes i butikkene fra midten av august.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar