Trenger ikke speilrefleks

Magnum-fotografen Alex Majoli har vunnet en lang rekke priser for sin fotjournalistikk, men i stedet for å drasse på tunge digitale speilreflekskamera nøyer han seg med langt mer kompakte modeller fra Olympus. Majoli forteller om dette på Rob Galbraiths website.

Profesjonelle brukere khar gjerne en rekke innsigelser mot rimelige kamera, som at oppløsningen for dårlig, utilstrekkelig lysstyrke, generelt lav bildekvalitet, samt at kameraene er for trege. Alex Majoli er åpenbart ikke enig og bruker seks små digitale Olympuskameraer når han er ute i felten.

Majoli foretrekker i dag Olympus C-8080, i tillegg de noe eldre C-5050 og C-5060. Det sistnevnte kameraet ble brukt på en jobb for Vanity Fair, samt da Majoli dekket den amerikanske valgkampen for Newsweek.

Et problem er bufferens begrensning, men Majoli har utviklet sin egen teknikk da han dekket krigen i Irak. Med to kameraer hengende over hverandre rundt halsen kunne han han ta tre bilder med det ene kameraet, og deretter tre med det andre mens det første tømte sin buffer til minnekortet.

Les også mer på Pressefotografforbundet.dk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar