Ricoh Caplio GX8

Ricoh Caplio GX8 slippes på det norske markedet i disse dager, og de tekniske spesifikasjonene er imponerende. Kameraet tilbyr 8 megapixels oppløsning, 3x zoom med 28 mm vidvinkel (med 35 mm film som referanse). Kameraet har en rekke funksjoner som burde gjøre det interessant for fotografer som ønsker kreativ kontroll. Legger en til at 4.300 kroner er en svært hyggelig pris burde mye ligge til rette for en kommende bestselger.

Digit.no har testet kameraet, og vurderingen tyder dessverre på at Caplio GX8 lover mer enn det holder i praksis.

Testen konkluderer med en beklagelse om dette nok ikke er det priskuppet man kunne tro. Ricoh Caplio GX8 er konstrukert i plast, og designet er ikke akkurat i toppklasse. Brukervennligheten vurderes imidlertid som bra.

Selv om prisen er relativt gunstig, sett i lys av de to virkelige salgsargumentene, 8 megapixels oppløsning og 28 mm vidvinkel, er det ike nok til å heve totalkarakteren nevneverdig. Til det er ytelsene for de to detaljene for svake. Mye bildestøy fra bildebrikken og optiske svakheter ved vidvinkel gir grunn for Ricoh til å prioritere annerledes. Derimot skal kameraet ha ros for høy optisk skarphet og fremragende makro. Kameraet er dessuten responsvillig, det har kjapp og lysfølsom autofokus, men at kameraet er låst under den trege blitzoppladningen, er forferdelig irriterende. Middelmådig video og beskjedne egenskaper ved serieopptak trekker også ned helhetsinntrykket.

Les Digit.nos test av Ricoh Caplio GX8.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar