Ja vi elsker...

I utstillingen ?Ja vi elsker?? undersøker kunstneren Lill-Ann Chepstow-Lusty den norske identiteten ved å belyse ulike sammenhenger vi bruker bunad og det norske flagget i.

Chepstow-Lusty finner nordmenns bruk av flagg fascinerende, men også frastøtende. Flagg på juletre, matembalasje, bilpanser og malt i ansiktet er for henne et utrykk på en ung nasjon på leting etter en egen identitet.

Kunstneren vokste opp i England, uten noen tradisjon i å bruke flagg eller nasjonaldrakt. Hun omtaler derfor sitt første møte med 17. mai som sjokkerende. Utstillingen ?Ja vi elsker?? er en humoristisk og ikke-moralistisk kommentar på den norske identitet.

Lill-Ann Chepstow-Lusty (1960) har hatt flere separatutstillinger, deltatt ved en rekke kollektivutstillinger og gitt ut flere publikasjoner. Bl.a. ?Kroppens sug, Hjertets savn?, en fotopoesibok om kvinner, kropp og mat, laget i samarbeid med Karin Sveen (1985), ?Norge- helt Texas? ? om nordmenn som identifiserer seg som cowboyer, og ?Absolutt Viking? ? en bok om moderne vikinger.

Utstillingen varer til 7. august. Mer informasjon på IKM kultursenters nettsider.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar