Forlik i blekkstid

Epson skirver i en pressemelding at selskapet har inngått forlik i forbindelse med en patenstrid med det Hong Kong baserte selskapet Multi-Union Trading Company og det amerikanske datterselskapet Dynamic Print USA. Striden gjelder salg av blekk til Epson-skrivere, produsert av andre enn Epson selv.

Skrivermarkedet har på mange måter mye felles med mobilmarkedet, i den forstand at selve enhetene selges billig, men med ulike former for binding knyttet til bruk. I skrivermarkedet tjener imidlertid ikke produsentene på å selge skrivere, men tar fortjenesten på forbruksmateriell, og da særlig blekk.

Problemet er at bindingene som skapes mellom skrivere og blekk er enda mer problematisk enn hva en 12 måneders bindingstid i mobilmakedet. kanskje på tide at vi får en debatt om dette er en utvikling forbrukerne er tjent med. Skriverne begynner etterhvert å få en kvalitet som gjør at dette er i ferd med å bli et mindre viktig argument når det gjelder valg av skiriver. Om ikke lenge vil kostnader knyttet til bruk kunne bli vel så viktig, ikke minst i konsumentmarkedet, noe som kanskje tyder på at skriver-produsentenes strategi ikke har fremtiden for seg.

Epsons pressemelding.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar