Olympus C-7070 Wide Zoom

Dette er et meget allsidig kamera. Det gjør det du vil det skal gjøre, og det lar deg ha den kontrollen du selv ønsker. Du vil ikke savne funksjoner på dette kameraet.

Menyene og mulighetene for personlige tilpassninger gjør at dette er et kamera som du kan få riktig mye utav. At noen av knappene er plassert på rare steder, er antakelig noe man venner seg til etter hvert. Programvelgeren var litt løs, men på/av-bryteren var blitt mye fastere enn på forgjengeren.

Olympus skal ha all ære for å utstyre kameraet med ordentlig vidvinkel, og samtidig unngå de største problemene forbundet med nettopp dette. Det gjør kameraet mye mer allsidig. Vi klarte ikke, ved gjentatte forsøk, å framprovosere røde øyne, og det er sjeldent.

Vi ønsket oss litt skarpere bilder, men det er ikke dårligere enn hva som er normalt. Bare dårligere enn hva vi forventet av et nytt, relativt kostbart kamera i denne klassen.

Det store ankepunktet er hastigheten. Kameraet reagerer seint på mange områder, og oppstartstiden er så lang at hvis kameraet er slått av når du oppdager motivet, bør motivet helst ikke bevege seg så mye hvis du skal rekke å få det med. Vi er også svært skuffet over at det er gjort så få oppgraderinger og forbedringer fra forrige versjon. Olympus har helt tydelig spart inn på utviklingskostnadene denne gangen.

Skjermen på kameraet er ganske liten. Den er riktignok ikke mindre en på mange speilreflekskameraer, men der bruker man ikke skjermen som søker. Oppløsningen er heller ikke spesielt høy, og det gjør skjermen mye mindre brukbar enn den kunne vært. Hvis de hadde brukt samme skjerm som på C-70, hadde det vært en langt bedre løsning. At skjermen er vridbar i nesten alle retninger er en stor fordel, men hvis det er årsaken til at den er så liten, ville vi kanskje heller hatt en stor og god skjerm.

Kameraet har ikke et spesielt pent design, og det er greit hvis man har lagt stor vekt på funksjonalitet og ergonomi. Dessverre ser det ikke ut som Olympus har gjort det, og et kamera som ikke er pent, og ikke veldig ergonomisk riktig faller fort igjennom.

Vi var svært spente da vi skulle teste dette kameraet. Det lovet mye, og spesielt vidvinkelen er positiv. Men etter hvert som vi brukte det, ble vi stadig skuffet over mange av løsningene Olympus hadde valgt. Vi vet de kan bedre, for de har vist det på andre kameraer, og da er det desto mer uforståelig at de ikke har gjort det bedre her.

Vi velger å gi kameraet karakteren fire, til tross for mye bra. Hovedgrunnen er at Olympus har tatt for mange snarveier som gjør at kameraet virker som det er basert på gammel teknologi.

Ikke gjør dette igjen, Olympus.
Les akam.nos test av Olympus C-7070 Wide Zoom.

Kommentarer