Nikon F6

Nikons nye analoge speilreflekskamera F6 er en ganske spesiell sak, på grensen til en anakronisme vil nok noen mene. Ikke desto mindre er fremdeles film det mange tyr til når det kommer til skikkelig kvalitetsfoto. Slik vil det nok være ennå noen år, og at dette er et knallkamera er det ingen tvil om.

Du har råd til et slikt et kamera pluss en skikkelig filmscanner, og du kan i tillegg kjøpe masse film før du ender opp med å bruke like mye penger som for et digitalkamera med tilsvarende bildekvalitet. Så lenge det måtte vare ...

Ifølge Reuters har Nikon som mål å selge én million digitale speilreflekskameraer i løpet av dette regnskapsåret, samtidig antyder Nikon at de neste år vil begynne å vurdere om selskapet skal trekke seg ut av markedet for kompakte film-baserte kameraer. Det forteller nok hvor det bærer for proffene også.

Mye tyder dermed på at F6 blir det siste profesjonelle 35mm SLR-kameraet vi får se fra Nikon. Om ikke annet skaper kanskje denne nye modellen et marked hvor det kan la seg gjøre å få fingerene i en billig F5 :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar