Musikkvideo spilt inn under solformørkelsen

Bandet Hamferð fra Færøyene utnyttet muligheten og stilste seg opp med utsikt til solformørkelsen. Videoen de spilte inn får meg seg hele formørkelsen. kanskje ikke en fantastisk video, men kul ide:



Via Tek.no

YouTube eksperimenterer med 4k- video med 60 bilder i sekundet

Youtube har i flere måneder eksperimentert med videoer med 60 FPS. Nå har de tatt dette helt ut, og sluppet seks videoer med 60 FPS i 4K-kvalitet.

Skal du utnytte 4k må du ha en skjerm som yter 3840×2160, men krever også svært mye av maskinvare.

YouTubes 4k 60FPS playlist her.









Kilde: TechCrunch

HTC Re

HTC Re er et actionkamera litt utenom det vanlige. Det ser ut som et periskop, med en linse som fanger inn et område på 146 grader. Dette tilsvarer en brennvidde på 17 mm. Blenderverdi er f/2,8 og objektivet har fast fokus. Sensoren er på 16 megapiksler, med mulighet for å ta video i full HD. Det er også mulighet for høyhastighetsvideo, nærmere bestemt 120 bilder i sekundet i 720p-oppløsning.

I stedet for en av/på-bryter har HTC valgt en løsning med følere i dekselet. Disse sørger for at kameraet skrur seg på så snart griper rundt det. Kameraet gir rask respons, og er dermed alltid klart til bruk. Huset er vanntett ned til en meter i 30 minutter. Det finnes også en løsning med en hette, som lar deg dykke til 3 meter.

Amazon med rimelig bildelagring

Med stadig større mengder digitale bilder blir gode backup-tjenester stadig viktigere. Flere tilbydere konkurrerer, og pris er selvsagt en av faktorene som er viktige. Dropbox har lenge vært populært, blant annet på grunn av god integrasjon med både datamaskiner og mobiler. Norske Jottacloud er en annen aktør som fremhever norsk infrastruktur, sammen med lave priser.

Nå angriper Amazon dette markedet med aggressive lagringspriser:
  • Ubegrenset lagring av alle bilder (inkludert raw) for $11,99 (ca 95 kr) i året
  • Ubegrenset lagring av alle slags filer for $59,99 (ca 460 kr) i året.
Til sammenligning tar Jottacloud 590 kroner i året for ubegrenset lagring, mens Dropbox koster $99 (ca 780 kr) i året for 1 terabyte.

Kilde: tu.no

Norsk linseteknologi kan revolusjonere mobilkameraene


Norske Polight har jobbet med TLens linseteknologien i flere år. Med denne linsen kan en kameratelefon autofokusere på et millisekund. Det er minst 200 ganger raskere enn dagens teknolog og langt mindre strømkrevende.



Kilde: poLight

Seigmen - Bjørn Opsahl



Sammen med musikkjournalist Arvid Skancke-Knutsen og fotograf Bjørn Opsahl, som har fotografert Seigmen siden 1992, står Harald Rosenløw Eeg bak biografien ­«Seigmen», en billedtung hyllest til bandet som ble oppløst i 1999. Så ble de ble gjenforent i 2006, og to år senere spilte de i Operaen som første rockeband noensinne.

Seigmen-medlemmene hadde knapt bikket 20-årene da debut-ep-en «Pluto» ble lansert til strålende kritikker i 1992. Også de påfølgende albumene ble svært godt mottatt, og deLillos-coverlåten «Hjernen er alene» solgte til gull i 1994

Da bandet spilte inn albumet «Metropolis» i Los Angeles året etterpå, hadde låtskriver Kim Ljung skrevet låtene på ­engelsk i smug, og satset på at Sony ville gå med på det. Det skjedde ikke. Ljung fikk en uke på seg til å oversette albumtekstene. 1995 ble Seigmens år; albumet gikk rett til topps på VG-­listen og bandet vant spellemannspris i kategorien rock.

Kilde: DN.no

Nikon Coolpix P900

Nikon COOLPIX P900 har fått en ekstrem optisk zoom på 83x, som fanger opp detaljer som ikke er synlige for det blotte øyet. Zoomen dekker fra 24 til 2000 mm, og kan utvides til 4000 mm med Dynamic Fine Zoom. Lysstyrken er variabel f/2.8–f/6.5, så i den lange enden krever dette rimelig godt med lys. Riktignok skal det Nikon kaller Dual Detect Optical VR gi 5.0 stopps effekt kompenserer for kamerabevegelser.

En vippbar LCD-skjerm på 7,5 cm (3 tommer) og 921 000 punkter (RGBW) supplerer den innebygde elektroniske søkeren. En okularsensor som automatisk bytter fra opptak på skjermen når øyet nærmer seg søkeren.


PlexiDrone - lovende modulbasert kameradrone



PlexiDrone ber for tiden om folkefinansiering via Indiegogo, og løsningen ser interessant ut. Droner krasjer fra tid til annen, og kan være trøblete å reparere. Jo enklere det er å ta dronen fra hverandre, desto enklere blir det å reparere den også. Plexidrone skal kunne demonteres i ganske betydelig grad, uten verktøy, noe som også gjøre den mye enklere å ta med seg på tur.

PlexiDrone er kompatibel med mange ulike  kamera og gimbal-løsninger, og landingsunderstellet kan heves, slik at kameraet har et uhindret 360-graders utsyn. Dronen styres både ved hjelp av vanlig radiostyring ved hjelp av en app på en mobil enhet. Bruker du en mobil enhet til styring kan du også benytte en «GPS Follow Me»-funksjon, dvs at dronen automatisk følge etter deg.

Instagram Layout

Instagram annonserte i dag en ny applikasjon, som de kaller Layout. Dette er en applikasjon som er uavhengig av selve fotodelingsappen. Slik sett fungerer dette på lignende vis som Hyperlapse, som Instagram lanserte for et drøyt halvår siden.

Layout lar brukerne lage kollasjer av sine mobilfotografier, som deretter selvsagt kan deles via Instagram, Facebook, eller andre steder en måtte ønske.

Kilde: TechCrunch

Ekstremoptikk - Nikkor 6mm f/2.8



Regn med å betale flere hundre tusen for et slikt objektiv. I perfekt stand, kanskje nærmere millionen. For det får du et manulet objektiv med 220 graders bildevinkel. Mer samleobjekt enn verktøy vil jeg tro, siden produksjonen tok slutt tilbake i 1972.

Wilses Oslo

Anders Beer Wilse, kjent som en av Norges fremste fotografer ville blitt 150 år i 2015. I anledning jubileumsåret, stiller Bymuseet ut bilder fra mellomkrigstidens Oslo.

Wilse var på den tiden Norges ledende fotograf med base her i byen. Oslobildene til Wilse viser en moderne storby i rivende utvikling. Motivene av by, arbeid og fritid viser «det nye Oslo», en by preget av internasjonal urbanitet, men der nærheten til fjorden og marka likevel gjør seg gjeldene.

- Wilse kombinerte det nye "øyeblikksfotografiet" med sjangermaleriets fortellinger. Med dette utgangspunktet skaper han det vi i dag vil kalle et moderne dokumentar- eller reportasjefotografi. Han hadde en enorm produksjon med høy fotografisk kvalitet, forklarer Vegard Skuseth, fotoarkivar og prosjektleder for utstillingen.

Wilse reiste landet rundt og tok bilder, men han tok også en mengde bilder fra Oslo. Museet mener at mange av hans bilder er blitt rene ikoner fra byen vår. Wilses motiver viser det nye Oslo, preget av internasjonal urbanitet og storbyatmosfære.

Utstillingen består av store motiver av folkelivet på Karl Johans gate, Vestbanen, byggingen av rådhuset, aktivitet i Oslo havn og Nationaltheatret stasjon med staselige damer og herrer fra 1930-tallet.

Årets Gullsnitt

Leica M-P i spesialutgaver

Kameramarkedet har mange rare nisjer, og Leicas spesialutgaver bidrar til å fylle en av dem. Settet inneholder et Leica M-P digitalt rammesøkerkamera i olivengrønn safari-look og det raske objektivet Leica Summicron-M 35 mm f2 ASPH i sølvfarget kromutførelse. Totalt er det planlagt 1500 utgaver av denne spesialutgaven for det verdensomspennende markedet, og disse er nå tilgjengelig.



Det mest slående ved Leica M-P Set Safari er den uvanlige fargen på kamerahuset - nei sier du det :) Toppdeksel og bunnplate kommer i en olivengrønn emalje. Sammen med et olivenfarget skinntrekk gir dette et komfortabelt grep så vel som et karakteristisk utseende. Kontrollknapper i søvfarget krom balanserer fargevalget og fremhever den sølvfargede kromutgaven av Leica Summicron-M 35mm f2 ASPH og den matchende runde solblenderen i metall.

En ytterligere utsøkt detalj ved Leica M-P Set Safari er graveringen på kamerahuset. Som en hyllest til tidligere kamerautgaver i olivengrønn finish, som i dag er ettertraktede samleobjekter, har Leica M-P Set Safari den klassiske Leica-logoen inngravert på topplaten.

Leica M-P Set Safari inkluderer også en bærestropp i Cognac-farget kuskinn og en matchende visittkort-/kredittkortholder. Holderen har ekstra plass til opptil tre SD-kort og er laget av den samme fineste lærkvalitet som stroppen.

Alle tekniske data på kamera og objektiv er forøvrig identisk med originalutgavene.

LEICA M-P (Typ 240) Set Safari er leveringsklar nå og har veiledende utsalgspris på kr 94 000,-

Stiv pris synes du. Dette blir som peanuts å regne sammenlignet ned Leica M-P "Correspondent" by Lenny Kravitz. Denne eksklusive spesialutgaven kommer med Leica Summicron-M 35mm f2 ASPH og Leica Summilux-M 50mm f1.4 Asph.

Settet leveres i en håndlaget koffert laget i Tyskland. Alle metalldeler på kofferten har den typiske overflaten som vanligvis bare er tilfelle etter år med bruk.
Leica M-settet er designet i samarbeid med den populære musikeren Lenny Kravitz. Settet er strengt begrenset til 125 enheter på verdensbasis. En fotobok med utvalgte bilder tatt av Lenny Kravitz kommer også i salg.

Skinnbekledningen på kamerahuset, på ytttersiden på bærestroppen og håndleddremmen er laget av lær fra vannslange. Læret kommer fra ikke-truede og strengt kontrollerte kilder.
LEICA SUMMILUX-M 50mm f1.4 ASPH har den klassiske utformingen fra 1959 med den typiske markante avstandsinnstillingsringen. Den optiske konstruksjonen er lik den nåværende, moderne utgaven.
Solblenderne til begge objektivene har det klassiske designet i metall. Kamerahusdekselet samt dekslene foran og bak på objektivene er også av metall.

Leica M-P (Typ 240) Set "Correspondent" by Lenny Kravitz for Kravitz Design vil kommer for salg 5. mars 2015 og vil ha en veiledende utsalgspris på kr 225 000,-

The Salt of the Earth

The Salt of the Earth er en kommende film om den brasilianske fotografen Sebastião Salgado. Filmen er produsert av Wim Wenders og Juliano Ribeiro Salgado.

Salgado utdannet seg opprinnelig til å bli økonom og fikk en mastergrad i økonomi fra University of São Paulo i Brasil. Han begynte å jobbe som økonom for International Coffee Organization og reiste derfor ofte til Afrika på oppdrag for Verdensbanken. Det var han begynte å ta sine første bilder. Salgado valgte å forlate sin karriere som økonom og satset på fotografering i 1973.

Ukens utvalgte


Vakkert bilde av solformørkelsen fra rommet

Dette bildet sprer seg på nettet etter gårsdagens solformørkelse. Det er imidlertid rendret, men ikke mindre vakkert av den grunn:



Eclipse by A4size-ska on DeviantArt

Fotograferer modellene dekket av honning

- Jeg la merke til at det var noe universelt ved mennesker når de var dekket av honning. Så jeg ville bruke alle slags type modeller og kroppsfasonger, sier kunstneren Blake Little til magasinet People i forbindelse med en fotoutstilling i Kopeikin Gallery i Los Angeles.

Over to år har Little tatt bilder av mer enn 80 modeller med honning over seg, som har resultert i 68 bilder til en fotobok.

- Honningen varer bare noen få sekunder på kroppen. Så vi må helle og ta bilde, helle og ta bilde, sier han.

Det gikk med 900 toliters bøtter med honning til prosjektet, og da prøvde fotografen å gjenbruke så mye honning han klarte.

- Den største feilen mediene kan gjøre, er å fremstå som perfekt

Forrige uke passerte Buzzfeed en milliard månedlige videovisninger.

- Til nå har vi jobbet med å lenke tilbake til vår egen side. Nå handler det om å spre innholdet vårt ut til de andre digitale aktørene. For å illustrere hvor viktig de andre plattformene er for oss så kan jeg nevne at 349 millioner av våre videovisninger i forrige måned fikk vi via Facebook. I tillegg er det alle dem som ikke har klikket på videoene, men likevel sett innholdet i nyhetsstrømmen sin, sier Jonah Peretti.

- Problemet med tradisjonell medier er at man bare får penger tilbake og ikke data. Dermed lærer man ingenting om hvorfor ting blir en suksess, eller hvorfor de flopper, sier Peretti.

Buzzfeedsjefen får støtte i sine spådommer om videomediets vekst av Pete Cashmore, sjefen for en annen av de nye, amerikanske medieplattformene, Mashable. Han påpeker at i jakten på nye plattformer må de tradisjonelle mediene passe seg for å virke for polert og redigert.

- En av grunnene til at tjenester som Snapchat har blitt så store, og at Meerkat nå seiler opp som den nye yndlingen, er fordi folk gjerne vil dele og oppleve noe som er ekte. Den største feilen man da kan gjøre er å fremstå perfekt. Det tradisjonelle medienes store utfordring når de skal erobre dette formatet blir å tørre å være litt rufsete, mener Cashmore.

Kilde: Aftenposten

Shoot Gallery — Nordic B&W



Fotograf og gallerieier Helene Gulaker Hansen startet høsten 2013 opp det første rene kommersielle fotogalleriet i Oslo, Shoot Gallery. Til denne ustillingen har hun valgt nordiske talenter på første rekke.

Dag Alveng er den som er representert med flest motiver på utstillingen. Felles for motivene er det fredsommelige og nostalgiske uttrykket, men også det intense sommerlyset. Det lyset vi opplever bare noen knappe sommeruker hvert år. Kanskje er det derfor det er så viktig å fange det til kameralinsen. Betydningen av sommerlyset er essensielt i et land som mange måneder hvert år er preget av mørketid og kulde.

Shoot Gallery — Nordic B&W

Solformørkelsen fra verdensrommet

Solformørkelsen fredag 20. mars 2015 ble filmet fra ESAs Proba-2 satellitt. Denne satellitten sirkler rundt jorden en gang omtrent hvert 100 minutt, og Proba-2 kune dermed få med seg to solformørkelser i løpet av formiddagen.



Two solar eclipses for Proba-2 - YouTube

Nordens beste naturbilder

Magasinet Natur&Foto står bak konkurransen Nordic Nature Photo Contest (NNPC), som ble arrangert for fjerde gang i år. Til sammen ble det levert 4300 bilder fra 330 fotografer.



Audun Rikardsen gått helt til topps for tredje gang. Årets vinnerbilde viser en sjøørret som vokter gyteterritoriet sitt med nattlandskap rundt. Vinnerbildet er også kategorivinner i landskapskategorien. I tillegg vinner Rikardsen også pattedyrkategorien.

Worlds Longest Selfie Stick



Worlds Longest Selfie Stick - YouTube

The 24 Hour Project 2015 - Oslo edition

Konseptet er enkelt – 24 timer streetphoto hvor man poster et bilde på Instagram, Facebook eventuelt Twitter hver time i løpet av det døgnet det foregår (den 21. mars) Årets overordnede tema er: The Human Condition

For å delta må du registrere deg her http://www.24hourproject.org/ samt bekrefte din deltakelse på dette arrangementet.

The 24 Hour Project 2015 - Oslo edition

360-graders videoer på YouTube med norsk teknologi

YouTube fikk nylig støtte for visning av 360-graders videoer. Bak løsningen står et norsk selskap, nemlig Making View, et selskap basert i Hamar og som har drevet med utvikling av både utstyr og programvare for opptak og avspilling av 360-graders video og bilder. Et  innblikk i hvordan det hele fungerer får du via Making View sin egen YouTube-kanal,



Inntil videre er det kun Chrome-nettleseren og YouTube-appen til Android som har støtte for den nye 360-graders visningen. Støtte for iOS og andre nettlesere skal imidlertid være på vei, og teknologien er kompatibel med VR-briller som Oculus Rift.

Google har også laget en støtteside med teknisk informasjon om hvordan du lager og laster opp 360-graders videoer.

Kilde: Tek.no

Richard Mosse - The Enclave

Richard Mosses videoinstallasjon The Enclave (2013) nærmer seg den splittede krigssonen i den østlige delen av Den demokratiske republikken (DR) Kongo. Mosse bruker en spesiell militær filmtype og leverer i skjæringspunktet mellom kunst og dokumentar, en opprivende vitnesbyrd om en glemt og komplisert konflikt.

Hvordan kommunisere en krig uten senter, en krig der vold har blitt en permanent tilstand, skapt av frykt og rykter om stammekonflikter, overtro og korrupsjon? En krig som ikke kan reduseres til en klar fortelling?

Stykker av levd liv

På 1950-tallet besluttet den svenske staten å avvikle det arbeidsintensive jordbruket. Det fikk dramatiske følger for bygdene nord i landet. Fotograf Sune Jonsson dokumenterte slitet på den nordsvenske landsbygda før de siste vinduene ble spikret igjen.

Både Jonsson og de mennesker han avbildet, mer enn ante at deres tid var ute. Jonsson skrev i 1964 i sin bok om den store fraflyttingen: «Om noen år skulle alt slitet som er lagt ned her, være glemt. Jorden ville ligge urørt. Ingen kom til å gå på stiene.»

Sune Jonssons fotografiske livsverk var en langsom gravtale over det fattigslige Nord-Sverige, og han dokumenterte med poetisk briljans – både i fotografier og tekster som rev seg løs fra det strengt dokumentariske – en hel kulturs kollaps.

Jonsson vevet tekster inn i bildene, og hentet tekster ut av dem; ordene ble gjerne en forlenget del av det fotografiske. Han var det tålmodige vitnet som dykket ned i en tid og et leve­sett som skulle bli borte for alltid. Fordi han tok seg tid til å bli kjent med dem han fotograferte, har bildene en rå, poetisk styrke og et intenst nærvær, og samtidig et hjerteskjærende vemod.

Gjensyn med Photoshop 1.0

Photoshop rundet nylig 25 år, og dette var et ganske morsomt gjensyn:



Sjekk også hva folka bak tenker omkring Photoshops første dager.

Dronefilm fra verdens største grotte



Hang Son Doong i Vietnam som er den største kjente grotten i verden. Inne i grotten er en stor, grønn jungelverden og underjordisk elv. Fotograf Ryan Deboodt har dokumentert det hele, både fra bakken og fra luften.

Deboodt har benyttet en Canon 6D og 16-35mm objektiv på bakken, og en DJI Phantom 2 og GoPro HERO4 Black fra luften. Droneopptakene er gjort nær inngangen og ved to gigantiske "skylight"-områder. Dette er store hull i bakken som gjør at lyset strømmer inn i grotten.

Kilde: Petapixel.com

Panasonic Lumix DMC LX100

Panasonic LX100 plasserer seg i konkurranse med Sony RX100 III og Fujifilm X100T. Alle gir svært god bildekvakvalitet, men Panasonic LX100 er i en egen klasse når det gjelder video. I tillegg til å kunne filme i 1080p med opp til 60 bilder i sekundet, tilbyr LX100 filmoptakk i 4K med opp til 30 bilder i sekundet, noe ingen av konkurrentene kan by på med sine tilsvarende kameraer. Panasonic er med Lumix GH4 markedsledende når det kommer til film med kompakte kameraer, og LX100 henter flere av sine filmfunksjoner fra nettopp GH4.

Panasonic DMC Lumix LX100 er et robust lite kamera som er enkelt og morsomt å ha med seg ut på tur. Det ligger godt i hånden, og har en vekt som gir oss en betryggende kvalitetsfølelse når vi bruker det. Kameraet leverer gode bilder i de fleste situasjoner, og med et zoom-område som tilsvarer 24-75 på fullformat, så er det fleksibelt nok til å kunne klare det meste. Med gode ISO-egenskaper, innebygd bildestabilisator, og et lyssterkt objektiv, er dette også et kamera du kan ta med deg ut i nattemørket.

Sammenlikner vi LX100 med to av dette kameraets argeste konkurrenter, nemlig Sony RX100 Mark III og Fujifilm X100T, ser Panasonic LX100 ut til å være et slags kompromiss mellom disse to kameraene.

LX100 er ikke fullt så lite og lommevennlig som RX100, men så har det til gjengjeld en større bildesensor som sørger for meget gode bilder - bare ikke fullt så gode som bildene vi får ut av Fuji X100T, som på den annen side er en del større enn LX100 og ikke har zoom i det hele tatt.
/../
Er du på jakt etter et robust og (jakke)lommevennlig kamera til å filme med, kan det dermed se ut til at LX100 per dags dato er en såkalt «nobrainer», og vi tror heller ikke du blir skuffet over bildekvaliteten dersom du skulle finne på å velge Panasonic Lumix DMC LX100 som din faste følgesvenn her i verden.

Les hele testen hos Tek.no

Sonys Morpheus VR-briller

Sony melder seg på i konkurransen om VR-briller med «Project Morpheus». Sony opplyser at brillene kommer i løpet av første halvdel av 2016. Den nye utgaven av brillene har fått flerer forbedriner, men oppløsningen er fremdeles full HD, dvs 1920 x 1080 piksler.

Den nye Project Morpheus-versjonen har støtte for 120 bilder per sekund. Dette, i kombinasjon med OLED-skjermens høye oppdateringsfrekvens, skal ifølge Sony gi svært god bildeflyt.

Sony lover at enda flere detaljer om Project Morpheus-brillene vil bli avslørt i forbindelse med den kommende spillmessen E3 til sommeren, og da vil også flere VR-spill bli demonstrert.

Kilde: Tek.no

Marcus Selmer

Bonde ved Bjerkeland, Bergen.
Marcus Selmer (1819-1900) var en sentral personlighet i norsk fotografi fra 1850-årene og frem til sin død 1900. Med sine by- og landskapsprospekter samt serien med norske nasjonaldrakter kom han til å få stor innflytelse på utformingen av begrepet om det norske.

Selmer var opprinnelig fra Randers, Danmark, der han fikk sin utdannelse som farmasøyt. Han lærte seg også å fotografere. I 1852 flyttet han til Norge for å være fotograf på heltid, og ble Bergens første fastboende daguerreotypist. Selmer etablerte et atelier i byen, men reiste også Norge rundt for å fotografere landskap.

Til tross for den økende konkurransen innen faget klarte Selmer seg bra. Han ble raskt Bergens favorittfotograf, var tilpasningsdyktig og fulgte med i den teknologiske utviklingen. Hans internasjonale orientering og kontakter gjorde ham til en viktig formidler av internasjonale strømninger til det norske fotografiske miljøet. Han var raskt ute med å ta i bruk den nye fotografiske negativ/positiv-teknikken – våtplaten. På den måten kunne bildene kopieres i flere opplag og selges billigere, i motsetning til daguerreotypiet som er unikater (det finnes bare ett av hvert eksemplar).

Selmer var en populær landskaps- og kulturfotograf, men også en dyktig portrettør. Ett år etter han kom til Norge begynte han å lage folkedraktbilder, en allerede etablert sjanger. Mens andre samlet inn tradisjonell musikk, dans, eventyr, og malte det som var typisk for det nylig frie Norge, lagde Selmer disse draktstudiene som ble kjøpt av både nordmenn og turister. Maleren Adolph Tidemand benyttet i begynnelsen av 1860-årene noen av disse nasjonaldraktbildene i flere av sine større komposisjoner. Selmers draktbilder ble utgitt i Catalog over Fotografier af Norske Nationaldragter, Landskaber og Stereoskopbilleder. Efter Naturen optagne af M. Selmer i Bergen i 1872, og kom utvilsomt til å prege vårt syn på norsk natur og folkeliv.

Kvinne med langeleik, Slidre i Valdres.
Som portrettør var Selmer hele tiden opptatt av samspillet mellom fotografen og den som skulle fotograferes. Han oversatte og publiserte W. M. Majorkiewicz sinPublikum i Fotografens Atelier. En Anvisning til hvorledes man skal vælge sin Klædning og forholde sig, forat erholde et godt og smukt Portrait, en bok om hvordan en skulle oppføre seg hos portrettfotografen.

I 1880 ble Selmer utnevnt kongelig hoffotograf. Han mottok også mange ærespriser i løpet av sitt liv, og var æresmedlem av Dansk Fotografisk Forening og Société Francaise de Photographie. Selmer døde i sin nye hjemby Bergen i 1900.


Kilde: Preus museum

Fri som fuglen, over et russisk flymuseum

Verdens feteste fly forblir amerikanske SR-71, men dette fugleperspektiv på et utvalg russisk fly er så absolutt severdig det også:

Ukens utvalgte



Ny variant av Ukens utvalgte - fra nå av dels med egne bilder.

HTC lanserer VR-briller sammen med Valve

Noe av potensialet som ligger i 3D-rendringer fikk vi se her om dagen, i en viualisering basert på spillmotoren Unreal 4 Engine. Spill er åpenbart også et av de første områdene som for alvor vil ta i bruk Virtual Reality (VR). Spillselskapet Valve kommer med en egen VR-brukke, utviklet i samarbeid med smarttelefonprodusenten HTC, under navnet HTCVive.

HTC Vive skanner rommet brukeren befinner seg og unngår dermed fysiske kollisjonerved å lage virtuelle barrierer. Ved hjelp av 70 ulike sensorer og en høyoppløselig skjerm med oppdateringsfrekven på 90 Hz skal man får en opplevelse som både er svært presis, forklarer toppsjef Peter Chou i HTC.