Taking The Guardian digital

Executive editor of digital, The Guardian, Aron Pilhofer.


Pressen har tradisjonelt en soloorientert struktur knyttet til ulike fagfelt.Hver fagfelt med ansvarlige og mange som skal ha noe å si. Skal en lage en sak ender en ofte opp med en "clown car"-situasjoln. Guardian Visuals forsøker å endre på dette ved å samle foto, grensesnitt, grafikk, multimedia og design inn under den samme strukturen. Gjør det mulig å sette sammen tverrfaglige team på en mye raskere måte. I tillegg kommer "Data projects", "Audience / Analytics" og "Social / community". Alle disse funksjonene forsøker en å se i en sammenheng.

Stopmotion, lang lukkertid og LED-lys = "Lightspeed"

Lyskunstner og fotograf Darren Pearson har jobbet et års tid med “Lightspeed.” Hvert av de tusen enkeltbildene er laget ved å "male" med LED-lys på flere forskjellige steder i California.

Stakkars oss som bor i Oslo

Fotoutstillingen Stakkars oss som bor i Oslo viser frem innbyggernes egne Oslo-bilder. Velkommen til en kjærlighetserklæring til en av Europas mest utskjelte hovedsteder.

Hvorfor elsker vi å hate Oslo? Og hvorfor kan vi samtidig ikke få nok av byen vår? I over to år har bloggen Stakkars oss ironisert over vårt forhold til Oslo ved å presentere innsendte Oslo-bilder. Med sine humoristiske kommentarer har bloggen vekket latter og diskusjoner, og sakte men sikkert har den bidratt til å endre Oslos selvbilde. Fra å være en by med mindreverdighetskomplekser og frynsete rykte, er Oslo i stigende grad en hovedstad som vekker stolthet og entusiasme både på hjemme- og bortebane.

Holografisk projeksjon for visualisering

Microsoft Project Hololens kalles hologrammer, men dette dreier seg om det som er kjent som «utvidet virkelighet» eller «augmented reality». Størrelsesmessig plasserer de seg et sted midt mellom Oculus Rift og Google Glass.



Panasonic GF7

Panasonic Lumix GF7 er en moderat oppdatering av GF6. Som forgjengeren baserer GF7 seg på en velprøvd Four Thirds "Live MOS"-brikke på 16 megapiksler. Ellers er den vridbare skjermen den mest iøynefallende nyheten, med mulighet for å vippe helt opp til 180 grader, noe som gir bedre kontroll når man tar bilder av seg selv.

GF7 tar opp video i Full HD, og et eget Time Lapse-program gjør det mulig å fotografere endringer over lang tid. Stop Motion Animation hjelper til med å lage animasjonsfilmer med statiske objekter.

GF7 kan kobles sammen med smarttelefon eller nettbrett, og kameraet kan fjernstyres fra disse ved hjelp av en app. Integrert i kameraet er også WiFi som gjør det enkelt å dele både bilder og video på for eksempel sosiale medier. WiFi-støtte gjør det mulig å overføre bilder direkte til lagring på nett eller andre enheter. I motsetning til forgjengeren har den derimot ikke lenger NFC.

Panasonic GF7 er i salg i løpet av mars. Veiledende pris med 12–32 mm objektiv er 5799 kroner.

Apple patenterer actionkamera

Brukervennligheten på actionkameraer er ikke all verden, derfor er det spennende å se om Apple legger bredsiden til på dette området. Business Insider skriver at Apple har blitt innvilget en patent som tyder på at de ønsker å forsøke seg i actionkamera-markedet. Selve patentdokumentet tyder på at Apple ønsker å lage et smidigere kamera med mindre luftmotstand, med en fjernkontroll som både kan brukes til å kontrollere kameraet og til å vise informasjon om kameraets funksjoner og status på en egen skjerm.

Ifølge Business Insider er det nylig patenterte kameraet delvis basert på patenter som Apple har skaffet seg fra den tidligere fotogiganten Kodak. For alle de tekniske detaljene om kan du sjekke ut hele patentdokumentet hos United States Patent and Trademark Office.

Kilde: Tek.no

Bygger verdens største digitalkamera

Bildebrikken satt sammen av 189 sensorer,
noe som gir bilder på 3,2 gigapiksler
Large Synoptic Survey Telescope (LSST) kombinerer data fra 189 sensorer for å oppnå en oppløsning på utrolige 3 200 megapiksler – altså 3,2 gigapiksler. Wired opplyser at teleskopet skal bygges på det amerikanske energidepartementets SLAC National Accelerator Laboratory og vil være fullt operativt i 2022.

Når LSST er ferdig vil det være det største «digitalkameraet» som noensinne er laget. Det tre meter lange teleskopet vil veie mer enn tre tonn. Det skal være i stand til å fange opp det som er det mest detaljerte bildet av stjernehimmelen noensinne. I løpet av tre dager kan teleskopet lage et bilde av hele stjernehimmelen på den sørlige halvkule. Til sammenligning ville romteleskopet Hubble brukt 120 år på den oppgaven.

– Fotojournalister en underbetalt gruppe

Mandag deltok den svenske fotojournalisten Donald Boström på seminaret “Foto i forandring” på Litteraturhuset i Oslo, i forbindelse med åpningen av en utstilling om dokumentarfotoprosjektet Sea Change.



Seminaret tok for seg den krevende situasjonen for europeiske fotojournalister. Boström mener imidlertid at mediebedrifter generelt har økonomisk evne til å betale frilansere like godt som de gjorde før nedturen startet for noen år siden. De digitale inntektene er i ferd med å komme på plass, argumenterer han. De siste kvartalstallene for mediekonsernene i Norge tyder ikke på noen generell bedring i lønnsomheten her hjemme, selv om enkeltbedrifter går bra.

Sea Change: Det nye Europa

Hva innebærer det å være ung i Europa i dag? Det spørsmålet er utgangspunktet for dokumentarfotoprosjektet Sea Change, som vises i en stor utstilling på Litteraturhuset i perioden 12. januar til 1. februar. Utstillingsåpningen markeres med fire dager med foredrag, debatt og samtaler under overskriften Det nye Europa.

FOTO: Yannis Kontos/Polaris for Sea Change
Europa er i krise. En hel generasjon unge grekere, spanjoler, irer og tyskere sliter med å komme seg inn på arbeidsmarkedet mens forskjellene mellom folk øker i alle land. Hvordan få Europa opp av grøfta, og hvordan ser livet ut for de som har havnet der? På hvilken måte har Europa endret seg de siste tiårene, og stemmer det at unge mennesker nå i større grad definerer seg ut fra klassetilhørighet enn som samfunnsborgere? Er de gamle demokratiene i ferd med å smuldre opp?

Disse spørsmålene danner utgangspunktet for dokumentarfotoprosjektet Sea Change, som vises i en stor utstilling på Litteraturhuset i perioden 12. januar til 1. februar. Åpningen markeres med fire dager med foredrag, debatt og samtaler under overskriften Det nye Europa. Tretten ledende europeiske fotografer har i løpet av de siste to årene tatt 2500 fotografier, og et utvalg har blitt samlet og publisert i boka som bærer samme navn som prosjektet. Det er den unge europeiske tilværelsen som dokumenteres. Hverdag, politikk, party. Hvordan påvirkes unge mennesker av den pågående økonomiske krisen, og hvilken
virkelighet møter oss i bildene?

Telefon med optisk zoom

Asus ZenFone Zoom er så sjeldent som en mobiltelefon med optisk zoom, bestående av ti ulike linseelementer. ZenFone Zoom tar bilder i 13 megapikslers oppløsning, og får laserbasert fokusering. På toppen av det hele har Asus bygget inn optisk bildestabilisering. Frontkameraet tar bilder med fem megapikslers oppløsning.

Kilde: Tek.no

LiveBlend - dobbelteksponering på mobilen

Verd å sjekke ut for de med iOS enhet:



LiveBlend

100.000 for ett bilde på Instagram

Instagram-reklame for det spanske nanobryggeriet Taifa. Dessverre ikke så mye penger å hente på denne :)
I takt med at stadig flere oppdager Instagram som markedsføringskanal åpner det også en ny inntektskanal for bloggere, moteprofiler og andre med mange Instagram-følgere.  Svenske Instagram-stjerner kan tjene opptil 100.000 kroner, bare ved å publisere et bilde på det sosiale nettverket. Det viser en undersøkelse fra Digitalpodden, skriver DI.se.

- Kostnaden er omtrent som for TV-reklame. Selskapene pleier å betale mellom fem og ti øre per følger man når, sier Splay-sjef Vigor Sörman sier til DI.se. Splay står bak en automatisert tjeneste under varemerket Gosnap, der bedrifter kan booke inn reklamekampanjer med nordiske Instagram-stjerner.

Andrea Brataas fra Bærum er en av Norges store Instagram-stjerner, med 1,6 millioner følgere på Instagram. For et år siden la hun ut et bilde av en klokke fra Daniel Wellington. Resultatet var at klokkeprodusentens nettbutikk fikk så massiv trafikk at den kræsjet, ifølge Aftenposten.

Kilde: Bisbuzz