Nikon D5200

Nikon D5200 er utvendig veldig lik forgjengeren D5100, men mye inne i kameraet er mye forbedret. Kameraet har fått en ny CMOS-sensor i DX-format med 24.1 megapiksler. I tillegg har det samme AF-system, lysmålingssensor og motivgjenkjennelse som D7000.

Nikon D5200 er plassert mellom innstegsmodellen D3200 og den mer avanserte D7100. D5200 er imidlertid det eneste Nikon speilrefleks med skjerm som kan vris. D3200 har et kamerahus laget  i plast og relativt liten søker. Kameraet mangler også fokusmotor i kamerahuset og autofokus fungerer derfor ikke med optikk uten motor. Dette er imidlertid kun et problem for de som allerede har eldre Nikon-optikk.

Akam.no har testet D5200, og konkluderer blant annet som følger:

D5200 har 24 megapiksler som gir detaljrike bilder. Det er imidlertid mange flere piksler enn det som trengs for vanlige bilder og vi ser ikke 24 MP som en stor fordel i forhold til kameraer med 16 MP eller 18 MP, men det er heller ingen ulempe og gir mulighet til litt kraftigere beskjæring eller forstørrelser enn konkurrenter med færre piksler. Viktigere enn antall piksler er egenskaper i lite lys (høy ISO) og hvor godt kraftig kontrast håndteres og D5200 gjorde det bra også på disse områdene. D5200 har dessuten en HDR-funksjon som utvider dynamikken ytterligere ved å ta to bilder med forskjellig eksponering og lage ett bilde. Det blir ikke like bra som å ta flere eksponeringer selv og bruke HDR-program på PCen, men det kjekt å ha funksjonen innebygd likevel.

Videofunksjonen gir Full HD kvalitet med 30 bilder i sekundet (eller 60 intelaced) og kameraet stiller i utgangspunktet alt selv. Manuelle videoinnstillinger kan skrus på i menyen og gir kontroll over ISO og lukkertid. Akam tester ikke videokvaliteten, men den er helt OK for litt hobbybruk og kontinuerlig autofokus er tilgjenglig for den som ønsker det.

Stadig flere modeller kommer nå med innebygd GPS og/eller WiFi. D5200 kan utstyres med begge, men dette er ekstrautstyr som må plugges inn i kameraet. Fjernkontroll og ekstern mikrofon finnes også som ekstrautstyr.

Seriebildefunksjonen gir fem bilder i sekundet som høyeste hastighet og lange serier er mulig med JPG-kvalitet. Med RAW+JPG eller RAW klarer D5200 bare 5-6 bilder før hastigheten synker, men dette er uansett respektabel ytelse for et kamera i denne klassen.

Nikon D5200 er et meget bra kamera sammenlignet med de fleste konkurrentene, men ligger i mars 2013 litt høyt i pris. Det er for eksempel rundt 25% dyrere enn Canon 650D som vi ser som nærmeste konkurrent og det er også litt dyrere enn Canon 60D som er et noe mer avansert kamera.

Les hele testen hos Akam.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar