Finnmart

Finnmart er en gruppeutstilling med 13 fotografer og kunstnere som er inspirert av Norges råeste fylke. Prosjektet vil bringe Finnmark til Oslo, med hensikt å knytte de to regionene nærmere hverandre. Kunsten er en viktig kulturell bærer og vil bidra til å skape bevissthet om Finnmarks kulturelle rikdom og gi de besøkende et tverrsnitt av livet i Finnmark.

Vernissasje vil være i Rådhusgalleriet 3. februar 2007 klokken 13.00. Stortingsrepresentant Olav Gunnar Ballo og fylkesordfører i Finnmark Kirsti Saxi åpner utstillingen. Etter åpningen blir det flere foredrag om prosjekter som fremmer kunst og kultur i Finnmark og en ?live on stage? malperformance med Mott. Det vil også være musikk-innslag av blant andre den lovende fiolinisten Miriam Helms Ålien fra Alta, samt Marit Øverli (joik) og Harald Devold (saksofon). Det blir servering av spesialiteter fra nord.

Fotografene er:

? Fred Ivar Klemetsen
? Bjarne Riesto
? Jon og Helle Frogner
? Pål Otnes
? Sonja Siltala
? Asbjørn Nilsen
? Sigfrid Hernes
? Corey Arnold.

Hovedutstiller er Fred Ivar Klemetsen med sine fotografier fra det samiske miljøet. Av billedkunstnere stiller Inger Unstad og Mott Whyte. Inger Unstad er kåret til årets kunstner av ?Kunst for alle?, og Mott Whyte er blitt utvalgt under programmet ?Kunst kommuniziert weltweit? fra det tyske utenriksdepartementet. Glasskunst laget av Daniela Salathe og skulpturer vil bli vist i begge rommene i galleriet.

Rådhusgalleriet i Oslo 3. - 17. februar 2007.

FINNMART - Kunst og kultur fra Finnmark Utstillingen er åpen i perioden 3. - 17. februar 2007. Åpningstider: Alle dager: 10.00 - 18.00. Inngang fra sjøsiden. Fri entré.

Finnmart - Kunst og kultur fra Finnmark. Rådhusgalleriet, Oslo

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar