Verdens beste portrettbilde

Dette bildet tatt av BT-fotograf Roar Christiansen er verdens beste portrettbilde ifølge Picture of the Year International Newspaper. Christiansen vant i kategorien Division / Portrait.

I alt 36.000 fotografier fra hele kloden er vurdert i Picture of the Year International, og de fleste av vinnerne kommer fra den absolutte kremen av internasjonale storaviser og bildebyråer.

Konkurranser er en usikker øvelse, det er gjerne jevnt i toppen og vanskelig å spå hva utfallet vil bli. Å vurdere et fotografi vil alltid være en sujektiv øvelse. Dette understrekes av at portrettet Christiansen vant med ikke nådde opp i konkurransen om Årets bilde i Norge. Desto bedre smaker det nok med denne anerkjennelsen i en større, internasjonal konkurranse.

Bildet sto på trykk i en større reportasje i BTMagasinet (her i pdf-format). Christiansen fulgte den aidssyke og sprøytenarkomane Wenche Myrna Bogdanovski i en årrekke , og var med henne helt til hun døde i oktober i fjor.

Mange sterke bilder. Håper vi får se mer av denne typen fotojournalistikk hvor man vier stor plass til et samspill mellom bilder og tekst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar